Dnes opravdu nesleduji, ale dementování jejich článku jsem si musel přečíst.

​… že prý Brusel povolí jen dvě igelitky týdně? Nesmysl, kupte si jich, kolik chcete. Co my říkáme na zavádějící titulek MF Dnes?
Reakce na článek „Brusel povolí jen dvě igelitky týdně“  publikovaný v MF Dnes ze dne 19/04/2017.
Titulek MF DNES „Brusel povolí jen dvě igelitky týdně“ je nesmysl. Prosím noste igelitové tašky i nadále podle vlastního uvážení!
Ale abyste věděli, jak na to MF DNES přišla, povíme Vám celý příběh. Nezanedbatelnou část igelitových tašek tvoří ty, které vynikají hlavně dvěma vlastnostmi: 1) protrhnou se prakticky ihned poté, co do nich něco dáte, a 2) pak jako odpadky zamořují životní prostředí. Povlávají na stromech poblíž popelnic a plavou v mořích, takže například v žaludcích 95 % ptactva Severního moře se nacházejí zbytky plastů. Mňam, co?! Vzhledem k potravinovému řetězci nezbývá než popřát „dobrou chuť“ i nám.
Brusel tedy vyslyšel volání, „ať s tím něco udělá“, a před časem uložil členským zemím (tedy, abychom byli přesní: země EU si to uložily samy schválením směrnice o obalových odpadech), že mají učinit opatření, která zredukují používání igelitových tašek do roku 2018. Ze současných zhruba 300 na osobu ročně na 90. Třeba tím, že za ně supermarkety budou žádat, dejme tomu, korunu. Jak se totiž ukázalo v zahraničí, i symbolický poplatek nás donutí přemýšlet, jestli tašku skutečně potřebujeme („přece jim nebudu platit ještě za tašku!“) a jestli ji po stometrové cestě domů rovnou vyhodíme („…jsem to zaplatil, přece to nevyhodím!“).
Ve zkratce: žádné drama. A žádné „dvě igelitky týdně“, protože kdo je chce platit, může si jich nadále koupit třeba pět set. Na závěr ještě taková filozofická poznámka: to je vždycky chytrých hlav po různých referendech, že politici a média nemají používat Brusel jako otloukánka, na kterého svádí kdeco.
Titulek MF DNES a výrazy jako „další bizarní nařízení z Bruselu“ jsou bohužel přesně v tomto duchu. O to víc, že samotný článek přiznává, že mnozí tato ekologická opatření vlastně vítají.

Zdroj:http://ec.europa.eu/czech-republic/news/rebuttal_cs#igelitky